Hvad er en Gastric Sleeve operation?

Gastric sleeve er et kirurgisk indgreb, hvor ca. 70-80% af mavesækken fjernes (se Illustration x), således at den resterende mavesæk bliver smal og rørformet.

Gastric sleeve medfører vægttab ved at begrænse fødeindtagelsen og mindske sultfølelsen. Nerverne til mavesækken og mavemunden bevares, og der ’bypasses’ ikke noget af tarmen, sådan som der gøres ved et gastric bypass ingreb.

Operationens varighed bliver vurderet af vores kirurger; den maksimale tid for gastric sleeve operationer er dog 3 timer.

gastric sleeve operation
gastric sleeve operation

Mavesæk med tyndtarm inden operationen.

Den adskilte del af mavesækken fjernes.

Den resterende mavekapacitet er nu på 60-110 cc.

Ofte stillede spørgsmål om Gastric Bypass

Operationens varighed bliver vurderet af vores kirurger; den maksimale tid for gastric sleeve operationer er dog 3 timer.

Ja, man er i fuld narkose under hele operationen og den indledende gastroskopi (forundersøgelse).

 1. BMI på over 30
 2. Mellem 16 og 75 år gammel
 3. Ingen sygdomme eller medicinske komplikationer, som taler imod operation og narkose, type 2-diabetes, forhøjet blodtryk eller lignende (ring evt. for en mere detaljeret gennemgang).

Operationen foregår med kikkert. Gennem 5 små huller indføres kikkertinstrumenterne. De små huller lukkes med en tråd, der forsvinder af sig selv. I enkelte tilfælde (< 1 %) er kikkertoperation ikke muligt. Operationen kan blive afbrudt eller ændret til en ”åben operation”. Forløbet vil i så fald blive anderledes og af længere varighed.

 • Du skal medbringe din daglige medicin.
 • Hvis du har søvnapnøe, skal du medbringe din CPAP-maskine.
 • Smykker inkl. piercinger skal tages af inden operationen, gerne hjemmefra.
 • Medbring behageligt tøj, gerne joggingbukser med lommer.
 • Medbring toiletartikler (sygehuset har håndklæder).
 • Transport frem og tilbage fra lufthavn til sygehus.
 • Alle forundersøgelser.
 • 4 dages ophold på sygehuset (man indlogeres ikke på et hotel efter operationen).
 • Tolkning fra tyrkisk til dansk i alle 4 dage.
 • Ophold for pårørende (én pårørende er gratis – patienter, som har børn og ikke kan få pasning, hjælper vi gerne).
 • Kostplan
 • Medicinforbrug til én måned (B12, blodfortyndende medicin til 10 dage og Pantoc, der er mavebeskyttende og smertestillende).

OBS: Man betaler selv for fly frem og tilbage.

Bliv kontaktet med mere information

Omkring fedme- & plastikkirurgi

(Vi har dansktalende personale)


  Testimonials

  Hvad siger vores patienter

  I 2019 kontaktede jeg Nadia og hendes fantastiske team. Det blev til den bedste beslutning jeg har taget i mange mange år. Hele vejen igennem fra modtagelsen i lufthavnen, undersøgelser, operationen og plejen bagefter, har alt foregået på den mest professionelle måde og så alligevel ikke, for man bliver taget i mod med åbne arme så man føler at man er i familie med teamet. Jeg kan virkelig kun på det aller varmeste anbefale, at vælge Fedme og plastik kirurgi Tyrkiet, hvis du gør dig tanker om en Gastric Sleeve. Så unik og hjertelig service hele vejen igennem. Jeg har tabt 55 kilo og jeg ved at de aldrig kommer på igen.

  Annika Hayn

  Fedme og plastik kirugi Tyrkiet fik mit støreste ønske til at gå i opfyldelse da jeg i juli 2019 fik en gastric sleeve som ændre hele mit liv ❤ Nadia har mine største anbefalinger de får 10 stjerner af mig ⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐⭐ Alt er i top klasse ❤

  Sara Thomsen

  Jeg var bange. Bange for om jeg havde valgt den rette vej mod et slankere liv, bange for om jeg havde valgt det rette sted, bange for flyveturen, bange for hvilke mennesker jeg ville møde i Tyrkiet. Men alt dette blev bragt til skamme. Det er de bedste penge jeg har brugt på mig selv, Jeg er endelig glad for den person jeg ser i spejlet. Alle fra fedme og plastik kirurgi Tyrkiet, er hjælpsomme, kærlige, nærværende. Lige fra rengøringspersonalet, til sygeplejeskerne, til kirurgerne og så selvfølgelig Nadja. Det er som at få en ekstra lille familie♥️🌸. Jeg kan kun give min bedste anbefaling🥇

  Anette Winther Jensen

  Efter min mening den bedste og sikreste oplevelse jeg nogensinde har haft i forbindelse med sygehusophold og operation. Nadja og hendes team var indover hele tiden og var virkelig guld værd! Det er en ting jeg aldrig vil glemme dem for.. Jeg følte mig så tryg i deres hænder, og glemte til tider, at det var en operation jeg var rejst efter, da de også hygger 100% omkring en. 5 ud af 5 stjerner fra mig! ❤️

  Regitze Fischer

  Personlige, private og professionelle er de p'er der er at sige om Nadia.de er utrolige kompetente, kærlige, omsorgsfulde og professionelle. De og Deres hold yder en topklasses præstation i omsorg, samtaler (før, under og efter) empati, latter og faglighed. De får mine og min mands bedste anbefalinger. De gør rejsen, operationen og opholdet til et evigt positivt minde med masser af varme. De blev "min tyrkiske familie." ❤ 7 måneder imellem 36 kg mindre og over 100% lykkeligere.

  Nina Wagner

  Verdens bedste team, de sødeste og mest omsorgsfulde sygeplejsker, dygtige læger og ikke mindst Nadia der skaber tryghed og smil på læben 😀

  Maria Kristine Pedersen